Helsinki med kuffert

Rejs med en kuffert til Nordens perler.

Rejs med en kuffert til Nordens perler.

Med en kuffert til Finland og Estland

Inden afrejsen til Helsinki, undersøgte vi lidt om byen og hvilke oplevelser man kunne få på rejsen med kun en stor samsonite kuffert. Vi havde fundet ud af at man kunne tage en færge direkte fra Helsinki til Tallinn. Vi havde aldrig været i Tallinn eller Estland for den sags skyld, så hvis vi havde tiden til det, ville vi overvejede det lidt som en mulighed. Det kunne også være spændende at besøge 2 lande på samme ferie.
Efter vi har været nogle dage i Helsinki, og har nået at se en del, så har vi besluttet os for at tage booke en tur med færgen og tage sejlturen fra Helsinki til Tallinn. Det koster os ca. 1000 kr. at tage færgen, som tager 2 timer hver vej. Vi bookede vores billetter igennem denne hjemmesiden, og det var super nemt. Vi havde pakket alle vores ting i en stor fælles kuffert, hvilket gjorde turen endnu nemmere.

Færge fra Helsinki til Tallinn

Når man skal tjekket ind i færge terminalen, gør man det på en maskine og taster sit booking nummer ind ligesom en lufthavn, også får man sit boarding pass og er derefter klar til at tage til Tallinn. Undervejs er der mulighed for at handle ind i taxfree shops om bord på færgen, som har et bredt udvalg af alkohol, slik, tøj m.m. Det gjorde vi selvfølgelig, og vi fik mange gode ting med i vores kuffert.
Vi havde en rigtig dejlig sejltur fra Helsinki til Tallinn. Vi kunne sidde ude på dækket, og nyde det dejlige vejr med blå himmel og sol. Så det gik det meste af sejlturen med. Der var heldigvis masser af ledige pladser på dækket. Så selvom de fleste ville sidde ud, så var det nemt at finde en plads. Da vi var blevet træt af at nyde det gode vejr, smutte vi ned og kiggede lidt i butikkerne og på cafeerne. Man kan hurtigt få en timestid til at gå, med bare at kigge på butikker og handle ind til rejsen. Vi fandt massere af gode tilbud som vi pakkede i vores kuffert til resten af turen.

Plads til vores kuffert i restauranten.

Efter lidt over 2 timers sejltur var vi fremme i Tallinn. Vi havde på forhånd fundet ud af at der i Tallinn ligger en Vapiano restaurant, og den har vi altid rigtig gerne ville prøve. Det er dog ikke lykkedes os endnu i Danmark, selvom der ligger en ved Tivoli i København., men det var derfor oplagt at prøve den i Tallinn. Vi ville nemlig ankomme til Tallinn fra Helsinki omkring kl. 12.30, og derfor er det dejligt at man hurtigt kan få noget af spise og at man ved hvor man skal gå hen. Maden smagte fantastisk, og det kan kun anbefales til andre at prøve en Vapiano restarant. Servicen var også super, og faktisk var de så søde at opbevare vores Samsonite kuffert imens vi gik rundt i byen. Da dagen var omme hentede vi vores kuffert og tog færgen tilbage til Helsinki.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *